Maurach Achensee – Oostenrijk

Foto’s van Maurach aan de Achensee in Oostenrijk waar we vele vakanties hebben mogen doorbrengen. Ook de kinderen hebben er elk jaar genoten. Het is ook de plek waar een stukje van mijn ‘hart’ ligt. Zou er graag nog eens een keer naar toe gaan.

Maurach am Achensee is een dorpje in Tirol en ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de Achensee. Het langgerekte dorp ligt aan de zuidoever van het meer en wordt ook wel gezien als de hoofdplaats van de regio. De plaats is tevens eindstation van de authentieke stoomtrein die start vanuit Jennbach in het Inntal en vervolgens 400 hoogtemeters overbrugt naar de Achensee. 

Denk aan een smaragdgroen meer met daaromheen een fjordachtig landschap, hoge bergen en gezellige dorpen. Dat is de Achensee! Van wandelen over de almen tot de beklimming van de Rofanspitze (2.259 m.), waarbij je boven geniet van een spectaculair uitzicht. Ook in natuurpark Karwendel wachten toppen van de Sonnjoch, Montscheinspitze of Bärenkopf. Vanuit Pertisau beklim je deze laatste in zo’n drie uur.

Vanuit Maurach am Achensee kun je met de gondellift omhoog die je naar 1800 meter brengt midden in het Rofangebergte. Hier kun je prachtige tochten maken. Ook kun je bij het bergstation instappen in de“Airrofan-Skyglider”en een vlucht met 80 km/u maken over de bergen. Daarnaast staat het Rofangebergte bekend om zijn geweldige klimmogelijkheden. Highlight van de regio is de Achensee 5-Gifpel Klettersteig. 

 

 

Helaas, dit is niet toegestaan.