Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition

Al jaren een bijzonder groot fan van Bowers & Wilkins luidspeakers. Daarom afgelopen week (mei 2021) de nieuwe Bowers & Wilkins PX7 Limited Carbon Edition over-ear hoofdtelefoon aangeschaft. Deze hoofdtelefoon is door de fabrikant uitgebracht ter ere van het 10-jarig bestaan van de allereerste door Bowers & Wilkins geproduceerde en inmiddels iconische Bowers & Wilkins P5 hoofdtelefoon. Deze speciale PX7 Limited Carbon Editie heeft ten opzichte van het ‘originele’ PX7 model een meer premium uitstraling en is voorzien van een hoogwaardige carbon black afwerking met diamantgeslepen details op elke oorschelp. De PX7 Limited Carbon Edition weegt maar 283 gram. 

Met deze PX7 Carbon Edition hoofdtelefoon ervaar je favoriete muziek met een maximale bewegingsvrijheid, waar je je ook bevindt. De fabrikant heeft speciaal voor de PX7 ontwikkelde 43mm drivers toegepast met een frequentiebereik van 10Hz tot 30kHz. Deze drivers zijn in eigen fabriek ontwikkeld en op klank getuned door de engineers die ook verantwoordelijk waren voor de premium Bowers & Wilkins 800 Series Diamond-luidsprekers die in de Abbey Road-studio’s worden gebruikt. Hierdoor krijg je een schitterende geluidskwaliteit met een diepe en volle bas. De PX7 Carbon Edition biedt volgens de fabrikant ‘een ongeëvenaarde combinatie van adembenemende geluidskwaliteit, slimme functies en ultiem comfort’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij wereldwijd talloze prijzen en lovende recensies heeft ontvangen. Hij levert een loepzuiver geluid met een maximale resolutie, waarbij de neutraliteit en toonbalans volledig wordt behouden. Het doel is om je favoriete muziek precies weer te geven zoals de artiest het heeft bedoeld, of je nu de Adaptive Noise Cancelling wel of niet hebt ingeschakeld.  

Unieke look, feel en functionaliteit

Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition

De PX7 Carbon Edition is, net als het PX7 topmodel voorzien van robuust gestileerde onderdelen van geperst carbon fiber. Het composietmateriaal van geweven koolstofvezels voor de armen van de PX7 biedt de sterkte en flexibiliteit die we kennen van de allersnelste racewagens. Het is bestendig tegen dagelijkse slijtage en laat je van puur geluid genieten. Dit komt zowel de draagcomfort als de levensduur van deze PX7 ten goede. De PX7 is voorzien van Adaptive Noise Cancelling die het omgevingsgeluid onderweg, op kantoor maar ook in het vliegtuig effectief onderdrukt voor een optimale muziekbeleving. Alle settings zijn eenvoudig aan te passen via de gratis te downloaden app voor iOS en Android. Oorkussens van memory foam zorgen bovendien voor toonaangevende passieve geluidsisolatie.

Ontvang je onderweg een telefoongesprek, dan neem je deze met een simpele druk op de knop aan. Via de ingebouwde microfoon telefoneer je in een kristalheldere geluidskwaliteit, waar je je op dat moment ook bevindt. Dit dankzij CVC (Clear Voice Capture). Wanneer je onderweg door iemand wordt aangesproken, dan pauzeer je de muziekweergave automatisch met het oplichten van een van de oorschelpen. Zet je de hoofdtelefoon helemaal af, dan detecteren de ingebouwde sensors dit en schakelt de hoofdtelefoon automatisch naar stand-by, zodat het batterijverbruik wanneer je hem niet gebruikt slechts minimaal is.

Optimale vrijheid

Verbind deze Bowers & Wilkins PX7 Bluetooth hoofdtelefoon draadloos met je tablet, smartphone of met jouw televisie. De ingebouwde accu levert een accuduur van 30 uur. Wil je de PX7 graag bekabeld met jouw smartphone of Hi-Fi versterker gebruiken, dan is dit met de meegeleverde 3,5mm hoofdtelefoonkabel ook mogelijk. De meegeleverde 3.5mm kabel heb ik vervangen door de Golden Gate Jack kabel van AudioQuest. Met de eveneens meegeleverde USB-kabel laad je de accu via elke USB-poort eenvoudig weer op. Bovendien kun je via de USB kabel digitale muziekstreams van muziekspeler, smartphone of computer met een zo min mogelijk verlies in geluidskwaliteit via de interne DAC van de PX7 afspelen. Daarnaast geeft de PX7 Carbon Edition met één druk op de knop toegang tot Voice Assistant Support. Afhankelijk van welke telefoon u gebruikt is dit Siri of Google Assistent. Als de accu toch bijna leeg is, laadt je de hoofdtelefoon in 15 minuten snel op voor nog eens vijf uur aan luisterplezier.

Dat wordt nog meer genieten van mijn favoriete muziek via Tidal.

Review What Hi-Fi? – 5/5 Sterren

“Hugely impressive noise-cancelling headphones, B&W’s flagship noise-cancellers are born entertainers and can rub shoulders with the very best..”

Lees hier de uitgebreide review van de Bowers & Wilkins PX7.

 

 

 

Catalogus AudioQuest ENG 2021

 

Helaas, dit is niet toegestaan.