Het Amsterdamse bos – album 3

Het Amsterdamse Bos heeft een grote diversiteit aan dieren, planten en bomen. En natuurgebieden met verschillende karakters: een mozaïek van nat, droog, bos, grasland, riet en open water. Geweldig om door heen te fietsen of te wandelen of om de natuur te ontdekken.

Ontdek alle attracties in het Amsterdamse bos zoals o.a. Sup & Meer, de Geitenboerderij, Fun Forest, het Bostheater, Kinderbaden, de Boswinkel met museum, de Museumtram, Boerderij Meerzicht, fietsverhuur, Kano/waterfietsen, speeleilanden en veel meer. In de Boskalender vind je de komende evenementen en activiteiten die in het Amsterdamse Bos plaatsvinden.

Ieder kind, iedere peuter of kleuter komt er graag. Het Bos is zeer kindvriendelijk, er zijn veel activiteiten voor kinderen. Als kind kun je er klimmen in een boom, spelen in de speeltuin, zwemmen in de kinderbaden, rennen over gras of voetballen op een sportveld met doelen. Ook elke hond wil graag uitgelaten worden in het Amsterdamse Bos. Honden mogen er bijna overal loslopen. Mits ze onder appèl staan. Kortom, het Bos is zeer hondvriendelijk. Veel Amsterdamse Bos-fans komen hier om te hardlopen, te sporten en te trainen. Voor hardlopers en liefhebbers van fitness en bootcamp biedt het Bos hardlooproutes en sportmogelijkheden. Ook zijn er wandelroutes voor mensen die willen wandelen of lopen door het Amsterdamse Bos. Voor mensen die per fiets het Bos willen verkennen zijn er diverse fietsroutes.

Beschrijvingen, foto’s, verspreidingskaarten en afbeeldingen van bijna 1850 plantensoorten in Nederland zijn te zien én te vinden op deze website.

 

Helaas, dit is niet toegestaan.